Nov 28, 2023

Gëzuar Ditën e Flamurit!

Gëzuar Ditën e Flamurit!
Gëzuar Ditën e Flamurit!

Sot, në këtë 28 Nëntor, festojmë Ditën e Flamurit, një simbol i pandarë i pavarësisë dhe identitetit kombëtar shqiptar. Kjo ditë shënon jo vetëm ngritjen e Flamurit në Vlorë më 1912, duke shpallur pavarësinë e Shqipërisë, por gjithashtu është një kujtesë e fortë e rrugës sonë drejt lirisë dhe sovranitetit.

Në këtë ditë të shenjtë, është e rëndësishme të kujtojmë dhe të nderojmë ato momente dhe figura që kanë formësuar historinë tonë. Midis tyre është edhe ditëlindja e Komandantit legjendar, Adem Jashari, një figurë simbolike e guximit dhe sakrificës për liri.

Po ashtu, në këtë ditë reflektimi, kujtojmë daljen publike të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), një hap tjetër vendimtar në rrugëtimin tonë drejt lirisë dhe pavarësisë. UÇK luftoi me guxim dhe vendosmëri për të drejtat dhe lirinë e shqiptarëve në Kosovë, duke luajtur një rol të rëndësishëm në historinë e kombit tonë.

Sot, ne jemi të bashkuar nën flamurin tonë, krenarë për rrënjët dhe historinë tonë, dhe të vendosur për të ndërtuar një të ardhme më të mirë për brezat e ardhshëm. Le të festojmë me respekt dhe krenari këtë ditë të shënuar, duke mbajtur gjallë frymën e lirisë dhe pavarësisë që ka ndriçuar rrugën tonë historike.

Lavdi Dëshmorëve të Kombit!

Tifozat Kuq e Zi

O sa mirë me qenë Shqiptar!

Na duhesh edhe ti!